Cardiac Science Powerheart® AED verleent ondersteuning volgens de 2015 AHA & ERC CPR Reanimatie Richtlijnen.


Op 15 Oktober 2015 zijn door de European Resuscitation Council (ERC) en de  American Heart Association (AHA) 2015 de richtlijnen voor Cardiopulmonary Resuscitation (CPR) en Emergency Cardiovascular Care (ECC) vrijgegeven.

De nieuwe richtlijnen zijn gebaseerd op feitelijke bevindingen uit de global resuscitation community welke duizenden peer-review publicaties hebben geëvalueerd.

Wat betekent dit voor mijn Cardiac Science AED?

Dit is goed nieuws voor de gebruikers van de Cardiac Science Powerheart AED en benadrukt onze betrokkenheid om AED’s te ontwerpen welke de AHA en ERC richtlijnen ondersteunen, in het  bijzonder:

 • Powerheart® G5  gebruikers: Uw AED ondersteunt de 2015 richtlijnen.
 • Powerheart® G3 Plus/Pro gebruikers: Uw AED ondersteunt de 2015 richtlijnen mits:
  • Het gaat om model 9300A, 9300E, 9300P, 9390A, of 9390E.
  • De AED is geupdate  met de Compressions-Only CPR (Hands Only) prompt configuratie software. Opmerking: U kunt uw G3 Plus of PRO CPR Software configuratie upgraden door hier te klikken.

Klanten met een Powerheart AED anders dan hierboven is vermeld, wordt aangeraden contact op te nemen met de plaatselijke Cardiac Science distributeur of via de Cardiac Science Customer Service op care@cardiacscience.com.

Hoogtepunten van de 2015 richtlijnen

Het vrijgeven van de 2015 richtlijnen bevat een aantal aanbevelingen om de kwalitieit van de CPR en ECC resultaten te verbeteren::

 • Het belang van behoud van de CPR compressiesnelheid van 100 – 120 / bpm1.
 • Zorgen voor een CPR hartmassage met een diepte van ongeveer 5 cm (2 inch) en vermijding van een buitensporige diepte van meer dan 6 cm. (2,5 inch)¹
 • De volledige borstwand terugdeinst als het borstbeen terugkeert naar zijn originele of neutrale positie tijdens de  de-compressiefase van de CPR¹.
 • Het is aan te bevelen om een audiovisuele AED te gebruiken tijdens CPR ten behoeve van de realtime optimalisatie van de CPR prestaties¹.
 • Het is gepast om het. Na een mislukte schok en bij een patiënt waar re-fibrillatie optreedt is het gepast om te overwegen om de schokenergie te verhogen².

Cardiac Science en ons wereldwijde team van AED specialisten zetten zich in om u te voorzien van informatie over de 2015 AHA and ERC richtlijnen.
Voor informatie kunt u contact opnemen met een gecertificeerde AED specialist of bellen met +1-800-426-0337. Voor gedetailleerde informatie over de nieuwe 2015 richtlijnen bezoekt u de American Heart Association website op www.eccguidelines.heart.org of de European Resuscitation Council op www.cprguidelines.eu.

1 – ‘Highlights Of The 2015 American Heart Association Guidelines Update For CPR And ECC’. Circulation 2015: 9, 11. Print.

2 – ‘European Resuscitation Council Guidelines for Resuscitation 2015, Section 1, Resuscitation 95 (2015): 20. Print.